Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی شبکه چهار، در «میز فناوری» برنامه‌ دوشنبه 7 مرداد، محمدحسین جهان‌پناه به‌عنوان مجری-کارشناس «چرخ»، میزبان خشایار مریدپور، روزنامه‌نگار فناوری بود.

گفت‌وگو با معرفی منطقه‌ی 51 توسط مریدپور آغاز شد؛ «این منطقه در جنوب صحرای نوادای آمریکا قرار دارد و تا زمان جنگ جهانی دوم به‌عنوان مکانی برای تیراندازی و بمب‌‌اندازی خلبان‌ها استفاده می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درباره‌ علت نامگذاری این منطقه دلیل مستندی وجود ندارد اما یکی از فرضیه‌ها این است که آمریکا برای آزمایش‌های تسلیحات هسته‌ای از این منطقه استفاده می‌کرده و برای نامگذاری مناطق از اعداد استفاده می‌کرده است.»

مریدپور در ادامه درباره‌ دلایل شهرت اسرارآمیز این منطقه گفت: «درباره‌ی این منطقه به دلیل محرمانه بودن شایعات زیادی وجود دارد. واقعیت این است که منطقه‌ 51 برای آزمایش هواپیماهای شناسایی با ارتفاع پرواز بلند و خیلی بلند توسعه پیدا کرد. آزمایش‌های فوق‌محرمانه‌ای که حتی مردم محلی هم به اطلاعات آن دسترسی ندارند. این پروژه از سال 1954 کلید خورد و انتخاب این منطقه دلایل مختلفی دارد؛ هوای پایدار و وجود یک دریاچه‌ نمک که فضای ایده‌آلی برای آزمایش هواپیماها فراهم می‌کنند. داستان این منطقه از اینجا شروع شد که آمریکایی‌ها نیاز داشتند بدانند داخل شوروی چه خبر است. در سال‌ های 1950 هواپیماها در ارتفاع پایین پرواز می‌کردند و خطر دیده شدن وجود داشت. به همین دلیل آمریکایی‌ها تصمیم گرفتند هواپیماهای فوق‌ِ بلندپرواز بسازند. این هواپیماها در ارتفاع 60 هزارپایی پرواز می‌کنند و به این دلیل که از زیر به بال‌هایش نور خورشید برخورد می‌کند، مردم شاهد اجسامی نورانی و مرموز در آسمان هستند و همین موضوع شایعات مختلفی را به وجود آورده است. این منطقه در حال حاضر مرکز آزمایش‌های فوق سری نیروی هوایی آمریکا است.»

مریدپور در بخش دیگری از صحبت‌هایش به شایعات مربوط به منطقه‌ 51 توضیح داد: «یکی از پروژه‌های این منطقه ساخت هواپیمایی برای پرواز در ارتفاع 90 هزارپایی با سرعت 2000 مایل بر ساعت بوده که هنوز هم بلندپروازترین و سریع‌ترین هواپیمای تاریخ محسوب می‌شود. به همین دلیل مردم باور نمی‌کردند جسمی در این ارتفاع و با این سرعت امکان پرواز داشته باشد و آن را شی‌ای ناشناخته و فرازمینی می‌دانستند! یک دلیل دیگر این اتفاق، سقوط یک هوایپما در نزدیکی منطقه‌ 51 بود که شایعه شد یک بشقاب پرنده بوده و تایید و تکذیب دولت آمریکا دردسرهایی را به ‌وجود آورد. بعد از این اتفاقات پروژه‌ای برای رصد اجسام پروازی در این منطقه آغاز شد. نیروی هوایی آمریکا می‌دانست این هواپیماهای گزارش‌شده چه هواپیماهایی بوده‌اند اما برای لو ندادن اسرار نظامی، می‌گفتند پدیده‌ی جوی یا بالن بوده است. اما خیلی از مردم منطقه معتقدند فضایی‌ها در زیرزمین‌های این منطقه زندانی هستند یا برای دولت آمریکا کار می‌کنند! خیلی از هواپیماهای ساخته‌شده در این منطقه از لحاظ ظاهری شباهتی به هواپیماهای عادی ندارند و در نتیجه مردم تصورات دیگری از این اجسام دارند. دولت آمریکا هم تا سال‌ها این هواپیماها را به رسمیت نمی‌شناخت و همین اتفاقات به شایعات دامن می‌زند. همیشه فاصله‌ای از فناوری بین ما مردم عادی با سطح یک پروژه‌های این حوزه‌ها وجود دارد که باعث می‌شود این اجسام ناآشنا و غریب باشند. امسال در اتفاقی عجیب کمپینی در بین بعضی مردم آمریکا تشکیل شد که با حمله به منطقه‌ 51 فضایی‌ها را ببینیم! دو میلیون نفر برای این کار اعلام آمادگی کرده‌اند و یک‌ونیم میلیون نفر هم ابراز علاقه کرده‌اند! نیروی هوایی آمریکا در واکنش به این اتفاق بیانیه‌ای صادر کرد و اعضای کمپین هم اعلام کردند این تصمیم ما فقط یک شوخی بوده است! حالا باید ببینیم در 20 سپتامبر یکی از بزرگترین شوخی‌های تاریخ اتفاق می‌افتد یا یکی از بزرگترین‌ تراژدی‌های تاریخ!».

در بخش‌های دیگری از چهاردهمین قسمت «چرخ» شاهد روایت خبری مائده گیوه‌چین، کارشناس دیجیتال برنامه از خبر از دسترس خارج شدن گیت‌هاب برای ایرانی‌ها و گزارش مستندی از آزمایشگاه‌ های دانشگاه تهران بودیم.

مجله‌ تصویری «چرخ» کاری از گروه دانش شبکه چهار سیما به تهیه کنندگی الهه بهبودی است که روزهای یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه، از ساعت 19 به‌صورت زنده از این شبکه پخش می‌شود.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: منطقه 51 بشقاب پرنده نیروی هوایی آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۹۳۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فلر یا شرارهٔ منحرف کننده در هواپیماهای جنگنده چیست؟

به گزارش همشهری آنلاین، فلر (Flare) یا شَراره منحرف کننده برای جلوگیری ازحرارت یابی موشک زمین‌به‌هوا یا موشک هوابه‌هوا، به عنوان یک عمل متقابل یا بازدارنده توسط هواپیماهای عمدتا جنگنده به کار می‌رود.

شَراره منحرف کننده را می توان به صورت فعال یا واکنشی مورد استفاده قرار داد.

هنگامی که فلر به طور پیشگیرانه استفاده می شود، عملکرد اصلی این است که عمدتا دمای مورد نیاز برای تشخیص و ردیابی هدف که خود هواپیمای جنگنده باشد را به سطحی کاهش دهد که دیگر توسط سنسورهای سیستم موشک پرتاب شده قابل استفاده نباشد.

در استفاده واکنشی، و در تعریف علمی فلر برای تقلید از امضای الکترومغناطیسی یک شی هدف از پیش انتخاب شده (علامت گذاری شده) به منظور هدایت سنسور سیستم سلاح از هدف به فلر (قفل شکست) در نظر گرفته شده است.

برای فلر و تولید جرقه مادون قرمز، دو روش ممکن است: شعله های آتش زا و آتش زا ذخیره شده، تمامی فلرها دارای منابع انرژی شیمیایی حاوی ترکیبات آتش زا، مواد پیروفوریک مایع یا جامد بسیار قابل اشتعال هستند.

با شعله ور شدن شعله فلر، یک واکنش گرمازا شدید شروع می شود و انرژی مادون قرمز و دود و شعله قابل مشاهده آزاد می شود که بسته به ماهیت شیمیایی فلر مورد استفاده منتشر می شود.

طیف گسترده ای از کالیبرها و اشکال برای فلرهای فریب در هوا موجود است. به دلیل محدودیت‌های ذخیره‌سازی حجمی روی پلتفرم‌ها، بسیاری از هواپیماهای ایالات متحده از کارتریج‌های شعله‌ور فریب مربعی استفاده می‌کنند. با این حال، کارتریج های استوانه ای در هواپیماهای آمریکایی نیز موجود است. با این حال، کارتریج های استوانه ای عمدتاً در هواپیماهای فرانسوی و هواپیماهای منشأ روسی استفاده می شود.

شراره‌ها پس از رها شدن در هزاران درجه سانتیگراد می سوزند، درجه ای که بسیار داغتر از اگزوز موتور جت است. موشک‌های رها شده به دنبال شعله‌ای داغ‌تر می‌گردند و سنسور آنها به دنبال پس سوز یا ابتدای منبع اگزوز موتور هواپیمای جنگنده است.

از آنجایی که جستجوگرهای مادون قرمز مدرن تمایل به حساسیت طیفی دارند که به بهترین وجه عمدتاً با موتورها و اگزوز موتور هواپیما مطابقت دارد، شعله‌های فریبنده مدرن طیف انتشار خود را برای مطابقت با آن بهینه می‌کنند. علاوه بر تمایز طیفی، می توانند شامل تشخیص مسیر و تشخیص اندازه منبع تشعشع باشند.

برخی فلر ها حاوی فسفر قرمز به عنوان یک پرکننده پر انرژی هستند. فسفر قرمز با چسب‌های آلی مخلوط می‌شود تا خمیرهای قابل برس‌کشی به دست آید که می‌توانند روی پلاکت‌های نازک پلی‌آمید پوشانده شوند. احتراق این پلاکت‌ها نشانه‌ای وابسته به دما ایجاد می‌کند. افزودنی های آندرگونیک مانند سیلیس بسیار پراکنده یا هالیدهای قلیایی ممکن است دمای احتراق را بیشتر کاهش دهند.

شراره های پیروفوریک

شراره های پیروفوریک بر اساس اصل بیرون ریختن یک ماده آتش زای خاص از یک کارتریج هوابند، معمولاً با استفاده از یک ژنراتور گاز (به عنوان مثال یک آتش کوچک یا گاز تحت فشار) عمل می کنند. سپس این ماده در تماس با هوا مشتعل می شود. پلاکت های آهن با آلومینیوم بسیار ریز یا مایع، اغلب ترکیبات آلی فلزی پوشیده شده اند. به عنوان مثال، ترکیبات آلکیل آلومینیوم (به عنوان مثال تری اتیل آلومینیوم). شراره های پیروفوریک ممکن است در ارتفاعات موثر نباشند زیرا دمای هوا کمتر است و اکسیژن کمتر در دسترس است. با این حال، اکسیژن می تواند با سوخت پیروفوریک آزاد شود.

مزیت آلکیل های آلومینیوم و ترکیبات مشابه محتوای کربن و هیدروژن بالای آنها است که در نتیجه خطوط انتشار درخشانی شبیه به امضای طیفی سوخت جت در حال سوختن است. محتوای کنترل شده محصولات احتراق جامد، امکان تطبیق بیشتر ویژگی های انتشار را با انتشار خالص مادون قرمز سوخت داغ خروجی از موتور و اجزای آن فراهم می کند.

شعله های سوخت های پیروفوریک در مقایسه با شعله های کمتر از یک متری فلرهای دیگر می تواند به اندازه چندین متر برسد. مسیر را نیز می توان با تنظیم خواص آیرودینامیکی ظروف پرتاب شده نیز تحت تأثیر قرار داد.

آخرین بروز رسانی May ۵, ۲۰۲۴ - یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

کد خبر 849431 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها همشهری آنلاین مجله نظامی جهان خبر ویژه

دیگر خبرها

  • عکس ماکرو از حشره اجتماعی با سابقه‌ای 130 میلیون ساله
  • افزایش آمار اجاره اتاق های مجردی / ۵ متر ماهی ۳ میلیون!
  • سند‌های «رفسنجان قشم» ساماندهی می‌شود/ آزادی ۴۰ زندانی افغان و پاکستانی برای مبادله با زندانیان ایرانی
  • سند‌های «رفسنجان قشم» سازماندهی می‌شود/ آزادی ۴۰ زندانی افغان و پاکستانی برای مبادله با زندانیان ایرانی
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضای منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • فلر یا شرارهٔ منحرف کننده در هواپیماهای جنگنده چیست؟
  • نمایش نیروی هوایی آمریکا برای ساخت ۲۴ ساعته پهپاد
  • موجودات فضایی احتمالا به این دلیل منقرض شده‌اند!